Vilka är de bästa kampsporter?

Capoiera och MMA Senaste uppdateringar

Vilka är de bästa kampsporter?

De flesta kampsporter är utformade för ett huvudsyfte: självförsvar. I verkligheten har kampsport utvecklats till att omfatta tekniker som fokuserar på många aspekter av striderna, inklusive självförsvar, liksom. Det finns dock vissa kampsporter som fokuserar mer på att slåss än självförsvar.

Kampsport lär att personen i kontroll alltid vinner i en kamp. Eftersom kampsport fokuserar på att attackera motståndare snarare än att försvara sig själv, kommer de flesta former fokusera mer på att använda sparkar, slag, knän och nävar för att orsaka maximal skada på en angripare. Många skolor kan även uppmuntra sina elever att slå angriparen med föremål som trä paddlar, stålklubbar, järnrör, eller till och med pinnar. I självförsvarssituationer tenderar dock ett vapen att vara mer effektivt. De mest effektiva typerna av attacker inkluderar strejker från baksidan, framsidan och sidan.

Vilka kampsporter är bäst som självförsvar?

Den mest grundläggande av kampsport är Karate, som fokuserar på att använda en uppsättning grundläggande attacker, som kan läras av alla som utövar konsten. Det finns tre grundläggande former av Karate: Shorin karate, Iaido, och Naginata Karate. När du går vidare genom kampsportsklassen kommer du att bli mer skicklig och kommer att lära dig att utföra varje attack.

En annan populär form av kampsport kallas Jiu Jitsu. Det är en blandning av brasilianska Jujitsu (känd som brasiliansk jiu jitsu) och Judo. Vissa skolor lär denna typ av kampsport som en all-out street fighting stil. Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak; det beror bara på hur du väljer att använda tekniken. Vissa människor tränar i Jiu Jitsu som ett sätt att förbättra sin totala kondition och att öka deras flexibilitet. Andra människor använder det som ett sätt att utveckla sin fysiska styrka. Faktum är att vissa av dess tekniker kan vara ganska imponerande.

Lista över kampsporter

Mixed martial arts har kommit långt sedan starten. Även om de ursprungligen utvecklades för att hjälpa barn att lära sig att försvara sig i en kamp, är mixed martial arts används idag för att förbättra många aspekter av striderna inklusive hur en person går, den hastighet med vilken de kan reagera, och hur snabbt de kan återhämta sig. {om de blir träffade. På grund av detta har de nu blivit extremt populära bland idrottare, kändisar och även underhållare.

Självförsvar är den viktigaste färdigheten du bör ha när du tränar i någon kampsport. Kom alltid ihåg att oavsett kampsport du bestämmer dig för, bör du ta dig tid att behärska det först innan du någonsin överväga att gå ut på gatan.