Utbildning med kampsport vapen – Karate Kung Fu Vapen

Capoiera och MMA Senaste uppdateringar

Utbildning med kampsport vapen – Karate Kung Fu Vapen

enlogar

Det finns möjligheter i kampsport utbildning för att lära sig att använda olika kampsporter vapen. Populära vapen från karate system inkluderar bo personal, kama, sai, svärd, nunchaku och tonfa. Kinesiska kung fu stilar har broadsword, 3 avsnitt personal, kwan do, piska kedja, fjäril knivar samt sina egna versioner av personalen. Naturligtvis finns det många andra typer av vapen i kampsport men ovanstående är de vanligaste lärs ut. Några av de mer exotiska vapen inkluderar fläkten, rep dart och krok svärd. Kampsportsvapen kan delas in i kort och lång räckvidd. Ett exempel på en kort räckvidd vapen skulle vara ett par sai. Bo personalen skulle vara en lång räckvidd vapen på grund av längre räckvidd. Vapen kan också delas in i blad och icke-blad. Kamas och svärd naturligtvis skulle vara blad vapen där personal och nunchakus skulle vara icke-bladed.  Det vill säga, bladen av svärd och kamas är trubbiga snarare än skarpa. Detta bidrar till säkerheten aspekten av kampsport vapen utbildning.

Kampsportsvapen betraktas som förlängningar av en kampsportares egen kropp. Till exempel, strejker med ett vapen är verkligen utsträckta hand strejker. Block med vapen modelleras efter traditionella kampsport blockering tekniker. Därför är det viktigt för kampsport studenter att vara relativt skickliga med kampsport tekniker med sina egna kroppar först innan du lär dig att använda någon kampsport vapen. Detta kommer att hjälpa eleverna att förstå tillämpningarna bakom varje vapenteknik mycket bättre. I de flesta japanska karate skolor, vapen utbildning kommer inte att erbjudas förrän eleverna når en mellannivå som grönt eller blått bälte. Det finns kampsporter som är strikt vapenorienterade. Ett exempel är japanska kendo som är modellerad efter samarai svärd slåss. Philipino arnis är stick striderna som utvecklades i södra Stilla havet öar.

Lista över kampsporter

Det finns många fördelar i utbildning med kampsport vapen. Eftersom de flesta vapen har viss vikt vid dem, deras användning kommer att bidra till att utveckla muskeltonus och styrka. Att utföra former eller katas med vapen kommer också att utveckla samordning. I dagens värld, kampsport vapen kanske inte lika praktiskt som de dagar i det förflutna när det var acceptabelt att bära vapen var man än reste. En annan viktig punkt som inte bör ignoreras är att de flesta utövare kommer att hävda att utbildning med kampsport vapen är mycket roligt.

Men inte alla kampsporter klubbar och studior kommer att undervisa vapen. Många tae kwon göra skolor till exempel inte innehåller vapen i sin övergripande utbildning. Detta är inte att säga att koreanska kampsporter inte har vapen. Den koreanska kampsport sool vann funktioner personal, svärd och käpp. Ett annat alternativ för studenter som annars är nöjda med sin kampsport klubb som inte har vapen utbildning är att få kompletterande privat undervisning från instruktörer som kan ge det.

Kampsport og selvforsvarskurs

Vapen utbildning kan öppna upp en helt ny dimension till övergripande kampsport utbildning. Även avancerade tai chi utövare använder svärd i några av sina former. Det spelar ingen roll om ibland svärd är gjorda helt av trä antingen eftersom de faktiska vapen tekniker kommer fortfarande att användas i form. För många kampsporter konkurrenter, vapen former är deras favorit divisioner att tävla i. Ur en åskådare synvinkel kan vapen former vara mycket spännande att titta på särskilt när vapen som piska kedjor eller kamas med strängar används eftersom deras presentationer är så dynamiska och även något farligt för användaren. Sådana vapen har orsakat skador på användare när vissa tekniker var slarviga eller fel tidsbelagt. Men liksom andra aspekter av kampsport, färdigheter med en kampsport vapen efter mycket hård träning kan ge en hög känsla av tillfredsställelse till en kampsportare.