Ska jag registrera mitt barn i karate?

Capoiera och MMA Senaste uppdateringar

Ska jag registrera mitt barn i karate?

mma4

Med lanseringen av de senaste Karate Kid-rörelserna, kämpar fler och fler vuxna med om de ska registrera sitt barn i en karateskola. Denna rapport täcker oro som mödrar och fäder kan uppleva när de registrerar sig för sitt barn i kampsport och utöver de många fördelarna som unga människor får genom att gå med i en kampsportdjo.

Med lanseringen av den nya Karate Kid-filmen för några veckor sedan var många nyfiken på om de borde anmäla sitt barn i en kampsportklass.

Börja träna – Svenska Karateförbundet

Det största problemet bland de flesta föräldrar är om deras barn kommer att vara säkra när de övar med andra barn. Det var en mycket verklig oro, eftersom de flesta kampsporter krävde viss kontakt med andra lärjungar när de utövar teknisk, sparring eller kastar kampsport. De flesta sinnen får dock hjälp av assistentinstruktören i barnklassen för att försöka skydda mot olyckor från att inträffa. Det kommer att vara möjligt att omedelbart berätta om ditt barn eller tjej är bekväm i Dojo av hennes kroppsspråk när du interagerar med andra studenter och instruktörer.

Den näst största oro bland de flesta föräldrar är hur mycket skyldighet karatelektioner kommer att kräva för sitt barn. Liksom alla sporter eller idrott har ditt barn en högre framgångsgrad när de går i varje klass och tillbringar utbildningstid utanför klassen. Baserat på ditt barns atletiska förmågor kan han eller hon förmodligen klara sig bra utan att öva hemma, men typiska kampsportkonstnärer spenderar mycket tid varje dag på att fästa sina färdigheter. Som sagt, många föräldrar oroar sig för att deras barns utbildning kommer att gå sekundärt till kampsport och deras barns betyg börjar glida. Många Dojos har emellertid redan ett kontrakt som säger att barn alltid har en specifik poängspecifik poäng om de vill delta i undervisningskurser.

Bushido Karate Karlskrona

Nästan alla lärare lägger stor vikt vid disciplin och respekt för myndighet, vilket kan vara högt uppskattade attribut för ditt barn att lära sig under sin barndom påverkas. I nästan alla dojos lärs barn att negativa aktiviteter som vandalism och droganvändning inte är tillåtna och så småningom kommer att leda till att de tas bort från klassrummet i framtiden.

När någonstans runt 64% av de amerikanska medborgarna är överviktiga kan barn dra stor nytta av att vara aktiva i friska atletiska aktiviteter som karate eller Taekwondo. Nästan alla kampsport ger ett stort antal övningar för sina medlemmar, och genom att lära ditt barn åtnjutandet av fysisk aktivitet i ung ålder har de en större sannolikhet att utvecklas till en sund uppväxt. När de förbättras och får mer hälsosamma former tenderar barn att öka självkänslan, vilket kan göra en stor skillnad på andra områden i livet.

Trots att slåss sågs ner i de flesta kampsportskolor var kamptekniker en traditionell del av regimen. Instruktörer försöker utbilda studenter för att försvara sig i förhållanden där de blir mobbade eller är i fysisk fara. Som förälder kan du sova bättre på natten när du vet att ditt barn är försvarslöst om det försöks kidnappas.

När du har läst den här artikeln, om du fortfarande är ovillig att registrera ditt barn i en karateskola, kanske du vill tänka på att ta lektioner med ditt barn för att lindra all rädsla du kan ha. Jag tror att du snabbt kommer att upptäcka att det är lite att vara orolig för.