Kampsport stilar

Capoiera och MMA Senaste uppdateringar

Kampsport stilar

När du tänker på kampsporten frammanar ditt sinne förmodligen bilder av Bruce Lee, karatemästaren som skapade modern kampsport; eller Mae Kim, den kung fu specialist som skapade en distinkt kampsport stil i sitt hemland Japan. Medan vissa av dessa kampsporter är desamma, de är faktiskt inte samma konst, även om det finns mycket likhet. I kampsporter i Japan, är konst vanligtvis kallas Kodokan kampsport och inkluderar sådana kampsporter som Karate, Kenpo, och Kung Fu.

Kampsport delas in i flera kategorier och system av striderna praktiseras av många skäl, inklusive självförsvar; brottsbekämpande och militära tillämpningar; sporter, fysisk, mental och känslomässig utveckling; och bevarandet av nationens immateriella kulturhistoria. De olika disciplinerna inkluderar: Kung Fu, Krav Maga, Karate, Kung Sutsum, Iaido, och Tae Kwon Do. Karate och Tae Kwon Do anses vara den äldsta av kampsporter och utvecklades i Kina och Mongoliet. Krav Maga och Karate utvecklades i Nazityskland under andra världskriget och lärs ut än idag.

De olika kampsport stilar inkluderar:

Kung Fu, Shotokan Karate, Judo, brasilianska Jiu Jitsu (BJJ), och Taekwondo. Var och en av dessa klasser har sin egen distinkta stil av striderna, men många har likheter när det gäller deras metoder för utbildning och användning.

Karate är en form av japansk kampkonst som utvecklades på 600-talet. Det är allmänt ansett en av de mest berömda kampsporterna och det finns nu flera olika skolar av Karate i olika länder. Den innehåller de grundläggande rörelserna av kung fu och är också baserad på den kinesiska filosofin kropp-själ, ande-fist, och yin yang. Karate är också känt för att ha använts av japanska samurajkrigare långt innan den utvecklades av Bruce Lee.

Produkter sorterade i kampsportstilar

Karate är mycket lik kung fu eftersom den använder sina principer för att träna den fysiska kroppen och lär självförsvar. Den mest grundläggande tekniken som lärs ut i Karate kallas Kenpo. Detta innebär en rad strejker som kallas “skivning” som syftar till att antingen försvara angriparen från en strejk honom ur balans. Karate innehåller också många “svep”, eller låga sparkar. utformad för att slå en angripare eller distrahera honom medan han attackerar dig.

Grundaren av Karate var ingen mindre än den kinesiska svärdsmannen Jeet Kun Do, mer känd som Joe Barry. Barry var den första som införde begreppet cirkulära sparkar eller “cirkulära strejker” i den ursprungliga formen av Karate. De tekniker han utarbetat har nu antagits av en värld av självförsvar.