Kampsport för självförsvar år 2020

Capoiera och MMA Senaste uppdateringar

Kampsport för självförsvar år 2020

Idag finns det många kampsporter som ökar i popularitet. Många människor har lärt sig kampsport för att skydda sig själva och nära och kära, särskilt om de bor i ett våldsamt grannskap. Medan det finns ett antal fördelar med att lära sig självförsvar i kampsport, är det också möjligt att använda dem för att försvara dig mot angripare också. Här är sju topp kampsporter för självförsvar 2020.

Kung Fu

Kung fu kallas ofta kinesisk karate. Idag är det erkänt som en stor kampsport. Vem som helst kan lära sig Kung Fu och dra nytta av dess undervisningsmetoder.

 

Kampsportsträningen omfattar övning av kung fu-tekniker, såsom tai chi. Den använder vapen i en sparringmiljö för att få eleven van vid att slå en motståndare utan att bli träffad. Öva med vapen gör att eleven kan lära sig att försvara sig i situationer som inte är realistiska. De grundläggande verktygen för utbildning inkluderar karatevapen, inklusive bambupinnar och staber.

Krav Maga är ett system för självförsvar som utvecklats av israeliska säkerhetsstyrkor, som kombinerar kung fu med taktisk krigföring. Det är också ett israeliskt nationellt säkerhetssystem. Krav Maga innehåller en läroplan för fysisk konditionering, stridsfärdigheter, första hjälpen, vapenträning och mycket mer. Det är också ett israeliskt nationellt militärt system.

Tae kwon do är en kampsport som utvecklats i Filippinerna. Studenter som tränar tae kwon lär sig att försvara sig genom att slå sin motståndare med en flexibel kampsport teknik. Vissa människor tränar också i brasiliansk jiu jitsu eller brottning.

Jujutsu

Denna kampsport utvecklades i Japan och kallas ibland amerikansk folkstil. Idag är det populärt i USA, där det är en del av flera kampsportskolor. Jujutsu är en gammal form av den traditionella japanska konsten. Den använder vapen, såsom katana svärd, träblock, och mycket mer.

Krav Maga är ett system av kampsport som utvecklats av israeliska säkerhetsstyrkor. Den kombinerar tae kwon do och jujutsu till ett system för självförsvar. Idag är det som används i privata säkerhetsutbildning, brottsbekämpning, och i det militära. Krav Maga innehåller en läroplan för fysisk konditionering, stridsfärdigheter, första hjälpen, vapenträning och mycket mer.

Judo är en japansk kampsport som innehåller kung fu och kastar. Det är känt för sin flexibilitet och styrka. Idag är det praktiseras av många individer i olika former, bland annat i turneringar.

Var och en av de fyra nya kampsporter för självförsvar kommer att ha sina egna fördelar och nackdelar. De är bra för att starta en hälsosam livsstil, men kommer inte att hjälpa någon som vill slåss eller skada andra. Om du vill lära dig några nya tekniker och bli bättre förberedda att försvara dig själv, dessa konster är bra för det.