Fördelarna med kampsport som en kampsport praxis

Capoiera och MMA Senaste uppdateringar

Fördelarna med kampsport som en kampsport praxis

Kampsport har funnits länge. De har sitt ursprung i Kina och Tibet runt medeltiden. Ordet “martial” kom från kineserna och betyder “andlig”. I Japan betyder det “konst av anden”. I Indien ordet är mer vanligt förekommande att betyda “kämpar konst”.

Det finns många former av kampsport. Några av de mer vanliga är karate, jujitsu, tae kwon do, judo och så vidare. Vissa kampsporter består av stelt beställda, strukturerade metoder och föreställningar för självförsvar, strid och andlig tillväxt.

Kampsportslagen från 2006 till i dag

Kampkonst kan delas in i ett antal stilar, men de är oftast grupperade tillsammans under en rubrik. Vissa stilar inkluderar Kung fu, Kenpo, brottning, kung fu blandat med karate, tae kwon göra och så vidare. Medan vissa är amorfa, öppna system för att slåss eller självförsvar, andra är stelt strukturerade system för strid eller sport verksamhet som utformats speciellt för självskydd eller tävlingsidrott. I en kampsport finns det vanligtvis ett system av regler och principer som styr de olika teknikernas praxis. Dessa regler är vanligtvis fastställs i form av en “konst av formen”. Denna konst av formen har vanligtvis ett specifikt syfte och ett mål för utövaren, som är att uppnå en optimal nivå av självförsvar eller prestanda.

Några av de olika kampsporter har specifika namn, såsom judo, karate, Tae Kwon Do, Kung Fu, taekwondo och så vidare. Andra stilar är mer löst namngivna, såsom kung fu blandat med gymnastik, tae kwon göra, och så vidare.

Därför ska du träna kampsport

Kampsport lär ut den självkontroll som är nödvändig för självförsvar och för att bli en bättre människa. Det finns många självförsvar tekniker lärs ut, inklusive: hur man undviker att bli attackerad, hur man försvarar sig under en fysisk konfrontation, hur man attackerar med fart och precision för att inaktivera angriparen, hur man försvarar sig mot en angripare när de är omringade och mer. Om en självförsvarssituation uppstår finns det ofta tekniker för att hantera angriparen i en viss situation. Några av dessa tekniker innebär användning av vapen, såsom: såsom en pistol, kniv eller en elpistol.

Självförsvar är en mycket viktig aspekt av varje kultur och det bör läras ut i skolor där barn lär sig disciplin. Det kan vara ett bra sätt att lära sig ansvar och självkontroll, och det bidrar också till att bygga upp självförtroende och självdisciplin.