De 3 kampsportvapen varje kampsportare bör veta om

Capoiera och MMA Senaste uppdateringar

De 3 kampsportvapen varje kampsportare bör veta om

gloves

Tre av de mest populära kampsportvapen idag inkluderar bo (personal), SAI och Nunchaku.

1. Bo (personal). Bo är en gammal kampsport vapen och har varit en del av nästan varje kultur i varje land. Det gjorde antagligen dess första utseendemässigt i Asien och gradvist framkallat in i ett sofistikerat krigskonstvapen vid buddistiska monks och ofrälse. Personalen utvecklades till bo när det blev en del av Okinawa kampsport vapen system som kallas Kobudo.

Därför ska du träna kampsport

De flesta bos var en rokushaku bo, vilket innebär att de mätte cirka sex meter i längd. Fördelarna med bo ligger i dess förmåga att användas som en långväga kampsport vapen och dess förmåga att vara flerdimensionella. Varje del av vapnet kan användas för att blockera eller slå och är inte begränsad till någon metod för attack eller försvar. Dess mångsidiga arsenal av tekniker inkluderar parrying, re-direction, entrapments, och även svepande sand i en motståndares ögon.

Till exempel, när stöta handleden är vriden ungefär som stansning. För att generera ström rör sig den bakre handen bort från kroppen medan den främre handen bara vägleder. Detta kampsport vapen är en av de mest populära och välkända i bruk idag.

2. Sai. Ursprunget till sai kan spåras tillbaka till flera asiatiska länder. Bland dessa länder är Indien, Thailand, Kina, Vietnam, och andra före starten av sai i Okinawan Kobudo i början av 17-talet. Intressant nog representerar sai en viktig hindu-buddhistisk symbol och kan ha utvecklats av denna kulturella grupp.

De flesta moderna sai har en lång, spetsig axel med två yoku (stift) mot basen. Stiften är mycket effektiva på att fånga och styra ett slag.

3. Nunchaku. Detta är förmodligen en av de mest obskyra, men populära kampsport vapen idag. Dess popularitet var mer än sannolikt utlöstes som ett resultat av gamla Kung Fu filmer, nämligen Bruce Lee. Men när det gäller kampsport vapen nunchaku (uttalas nunna-chok-oo) traditionellt inte var ett populärt val. Detta framgår av det faktum att ingen känd nunchaku kata existerar, kanske på grund av dess ineffektivitet mot andra kampsportsvapen som svärdet.

Uthållighet och konditionsträning för kampsportare

Många teorier finns kring dess ursprung.  Idén om upproriska bönder med gård verktyg som kampsport vapen är mer än sannolikt populär folklore (inte alla kampsportvapen förbjöds-adeln var fortfarande tillåtet att bära). En annan viktig punkt att nämna är att aristokratin var de enda som fick utöva kampsport, så denna typ av skingrar myten om upproriska jordbrukare.

Det finns också kinesiska legender som berättar om nunchaku är en variant av två-sectional personal. Oavsett var det kom ifrån, är det mest moderna samhället används för att se kampsport vapen som används som en snabb, svängande grej. Detta är bra för att hålla motståndare på avstånd, men nunchaku användes inte alltid på detta sätt. Generellt användes på liknande sätt som en “mini” bo.